Træning for hele familien

Træning med baby – svingtur

Torsdag er dagen hvor jeg fast oploader en ny trænings øvelse for mor og barn. Øvelserne er lavet i samarbejde med Mette fra Sanse Motorik i Børkop og det er Alba og jeg der står “model”. Øvelser er små lette øvelser som nemt kan laves hjemme når man har et ledigt øjeblik og som for det meste styrker både mor og barn – hvilket efter min mening er total win win 🙂 Jeg kender alt til at mangle inspiration til at komme igang med hjemmetræningen – hvad passer til barnet? Hvad er godt for en selv? Og så er det lige det med tiden – jeg vil forsøge at komme med lette øvelser som “hurtigt” kan laves og som kan laves i fællesskab med mor og barn.

Svingtur

En svingtur med baby er noget af det allerbedste – både for baby og dig. Når baby bliver drejet rundt stimuleres barnets vestibulærsans. Sansen har betydning for udvikling af barnets balance, stabilitet, udvikling af sproget, evnen til koncentration samt sikre at barnet kommer bedst muligt igennem udviklingstrinene i barnets første leveår.
Svingtur når barnet er under 6 mdr. – støt barnets hoved og hold barnet tæt ind til dig. Drej stille og roligt rundt om dig selv 3-5 gange hver vej.
Svingtur når barnet er over 6 mdr. eller kan holde hovedet selv – som vist i klippet. Hvis barnet har løse led, gør som beskrevet for børn under 6 mdr. Start i stille tempo og hvis barnet kan lide det kan du sætte tempoet lidt op.
Vær obs på at du selv kan klare rotationerne 🙂 Når du lige har været gravid er din egen vestibulærsans oftest ikke helt i top. Men det får du hermed trænet sammen med baby

Find de tidligere øvelser her:

Baby med hovedet ned

Baby på ryggen

Planken

Så er det bare med at komme igang 🙂

Vil du læse mere om hvad søde Mette og Sanse Motorik kan tilbyde dig – kan du finde mere info HER. 

Har du sprøgsmål til øvelserne er du altid velkommen til at kontakte mig – eller smutte forbi Sanse Motoriks facebook side og skrive til Mette.

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 18.17.53

facebook-round_318-26615 instagram_circle_black-5121 blogbut

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træning for hele familien