Pusletasken - hvad skal der i?

Om at have dårlig samvittighed….

……..når 3 bliver til 4…….

Jeg kan huske hvordan den dårlige samvittighed strømmede ind over mig, da jeg for snart 9 måneder siden stod med endnu en positiv graviditetstest. Synes det var synd for Alba at hun allerede nu skulle dele mor/far med endnu en søskende og at hun skulle have en gravid mor de næste 9 måneder. For selv om Alba nok ikke mærker så meget til graviditeten ja så er der bare ting jeg ikke kan. Min lunte har nok været lidt kortere på det sidste og jeg har været meget træt. Hvilket bestemt ikke passer sammen med det billede jeg har af mig selv for 7 måneder siden, hvor jeg var særdeles aktiv. Heldigvis er det en kort periode af ens liv at maven er så stor og nu skal jeg bare have overmandet min dårlige samvittighed.

Den dårlige samvittigheden er bestemt ikke blevet mindre løbende i graviditeten – måske nærmere det modsatte. Jeg frygter Alba vil mangle mig og da jeg grundet kejsersnittet ikke rigtig kan bære hende den første periode er jeg bange for der kommer en vis afstand. Jeg har tit kigget på hende og tænkt hun skal have lov at være ene på tronen lidt endnu – have lov til at have pladsen i centrum liiiiidt længere. Hun er jo stadigvæk min lille baby og det er ikke særlig længe siden det var september 2013 hvor jeg holdte hende første gang. Jeg har dårlig samvittighed over når jeg skal have kejsersnit, når jeg skal være adskildt fra hende og at det ikke er MIG der aflevere hende i dagpleje som jeg plejer. Små ting betyder pludselig en masse og selv om Alba ikke er stor, ja så er hun pludselig ikke en baby længere. Måske det i virkeligheden er det der fylder mine tanker, tiden er gået så stærkt – jeg følger kun lige jeg har startet min karriere som mor.

Jeg blev selv storesøster da jeg var 4 år og kan ikke huske tiden inden. Så tænker at Alba på 16 måneder lige om lidt heller ikke kan huske tiden alene på tronen. Jeg håber at det hurtigt bliver hverdag med lillesøster og at Alba for alt i verden ikke skubber mig væk. Jeg er i forvejen en følsom kvinde, men når det gælder Alba (og snart lillesøster) – er jeg jo slev ikke til at styre. Tankerne flyver rundt – men er næsten sikker på jeg ikke er den eneste der oplever disse tanker. At blive mor er den størst gave, at skulle få lov at prøve det en gang til efter 5 år i fertilitetsverden er simpelthen fantastisk.

Hvordan oplevede du/I det da der pludselig kom en lillebror eller lillesøster?

11 dage til termin – pusletasken er pakket, se hvad den indeholder HER 🙂

20140803-220030-79230964.jpg

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 18.17.53

facebook-round_318-26615 instagram_circle_black-5121 blogbut

5 kommentarer

 • jeanette

  Åh hvor er det med tår i øjnene at jeg læsere dette!! Jeg havde på nøjagtig samme måde for 6 mdr siden da jeg blev mor for 2 gang, husker det så tidligt. Det fylder faktisk mere end det at få et kejsersnit.
  Heldigvis kom jeg hurtig på benene og allerede 4 dag kunne jeg siddet mig ned til storesøster og kramme hende i stedet for at bære på hende. Det fungerede rigtig fint!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeanette

  Hov jeg fik sendt for hurtigt…..
  Håber du måske kan Gøre på samme måde med Alba..
  Desværre har jeg ik så meget positiv energi i forhold til din dårlig samvittighed, det er for mig blevet meget være efter lillebror er kommet.. for han kræver altså bare rigtig rigtig meget..
  Vil ønske dig alt mulig held og lykke og håber du hurtig er på benene..
  Maj Jeanette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Østergaard Hansen

  sikke mange tanker og bekymringer !!! Men jeg tror det er HELT naturligt. Jeg er selv gravid og skal have mit 3. Barn ved PKA på mandag. Mine to børn er større 6 og 10 år, så det er nogle lidt andre bekymringer jeg har. Men uanset tid,sted og alder på søskende, tror jeg alle kommer i tvivl om hvorvidt man træffer de rigtige valg. Man vil jo for alt i verden ikke gøre noget dårligt for de børn man har og som allerede betyder ALT for en.

  Men tro mig – kunne Alba udtrykke sig mere end hendes alder pt. tillader, så er jeg sikker på at hun ville fortælle dig at du er igang med at give hende den største og bedste gave i hele verden !!!

  Mine 2 børn er SÅ glade og glæder sig så ubeskriveligt meget. Børn elsker børn og det er en gave at få søskende. Så er der skridningen at lege med og tale med når mor og far ikke lige helt forstår en osv.

  Håber du hurtigt ser at Alva får en fantastisk lillesøster, og at de er en kæmpe gave for hinanden.

  Kh.
  Helle

  Ps. På IG følger jeg en der hedder @blondetoner – hun har også fået barn nr. 2 da barn nr. 1 kun var 13 mdr. måske hun har nogle erfaringer du kan have glæde af?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Oluva

  jeg står i samme situation, så jeg forstår godt hvad det er for nogle tanker der kører i dit hoved. Jeg har en søn på 13 måneder og venter en pige om 10 uger. Jeg kan slet ikke forestille mig hvordan det kommer til at være, jeg håber bare at lillesøster bliver verdens nemmeste baby, så lillemanden han ikke kommer til at føle sig overset. Det bliver også farmand der skal være hjemmegående denne gang, så jeg skal næsten direkte i skole igen, det hjælper bestemt ikke på det! Puha, på den ene side glæder jeg mig såå meget til at møde vores lille pige, men så også på den anden side, må hun godt vente lidt, så lillemanden kan have os for selv lidt længere og så vi kommer lidt tættere på sommerferien, så jeg også kan blive hjemme 🙂
  Held og lykke med det hele og jeg glæder mig til at læse om hvordan I får det til at fungere, måske du har nogle gode tips 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette S

  Lige præcist det du beskriver, er også det der afholder mig fra at få et barn mere lige nu. Har Karla fra Maj 2013 og er bange for at hun bliver overset.
  Så tak fordi du skriver det!

  Tror dog virkeligheden er en hel anden og at det kommer til at gå rigtig godt for jer. Held og lykke – glæder mig til en statis opdatering når den lille kommet til verden

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pusletasken - hvad skal der i?