Tænk sig at vide hvornår man bliver mor

Kejsersnit Vs. Kejsersnit

Jeg havde et valg, da Alba skulle komme til verden havde jeg i første omgang et valg. Jeg kunne vælge om jeg ville føde normalt eller have et planlagt kejsersnit. Det tog lang til at beslutte mig for hvad jeg skulle gøre da Alba skulle komme til verden og da jeg endelig havde bestemt mig var det pludselig ikke op til mig alligvel. Sagen er den jeg altid har haft problemer med understellet og man var bange for jeg ikke kunne føde normalt – det samme var også tilfældet da vi var i fertilitets behandling – bekymringen gik på kunne jeg gennemføre forløbet. Jeg blev derfor kaldt ind til en overlæge som fortalte mig fordele/ulemper ved begge måde at føde på og vi fik en lang snak om mine tanker. Det som han ville love mig var at der stod et hold klar til at lave akut kejsersnit på mig i tilfælde af at jeg valgte en normal fødsel og det ikke gik som planlagt.

MEN vigtigst af alt var at jeg troede på jeg kunne klare det. 

Den besked gik jeg hjem med og så skulle vi ellers tage en beslutning om hvad der skulle ske. I mellem tiden valgte lille Alba at placere sig med bagdelen nederst og efter adskillige vendings forsøg opgav man at vende hende. Det vil sige Alba havde truffet min beslutning og heldigvis var vi enige i dette tilfælde. Planen lød på planlagt kejsersnit og datoen blev sat til den 16 september 2013 <3 Trods jeg frygtede mange ting vedr. kejsersnittet fik vi simpelthen den bedste behandling på Kolding Sygehus og ud kom den smukkeste pige. Alt min frygt forsvandt og jeg var virkelig i gode hænder (skal nok komme med et indlæg om det på et senere tidspunkt) og da først bedøvelsen var lagt (som i mit tilfælde overhovedet ikke gjorde ondt), ja så var resten faktisk lyserødt og få minutter efter var jeg mor til Alba.

Lillesøster

Denne gang blev jeg igen sendt ind til lægen vedr. en snak om hvad der skulle ske – heldigvis havde jeg indstillet mig på at lillesøster nok skulle komme til verden på samme måde som Alba. Havde kun sat mit i stolen hos lægen før det var besluttet at jeg skulle have kejsersnit – begrundelsen lød på at der var under 18 måneder i mellem de to terminer. Der er åbenbart en vis risiko forbundet med at få kejsersnit første gang og så inden for kort til efter skule prøve at føde normalt. Da min oplevelse med fødslen af Alba var god, betyder det ikke noget for mig at følge lægens anbefalding i dette tilfælde. Jeg ved jo ikke helt hvad jeg sukker efter – når jeg ikke har prøvet andet end et kejsersnit. Men JA jeg kunne godt snuppe alle smerterne på en dag i stedet for efterfølgende at have konstante smerte efter operationen. Den her gang skal jeg jo også være mor for Alba, lillesøster og passe på mig selv efterfølgende – hvilket nok giver lidt mindre ro end sidst. MEN med en til tider hjælpsom mand 😉 og at han holder lidt ekstra barsel med mig i starten, ja så er jeg sikker på det hele nok skal gå.

Min begymring denne gang bliver hvad med Alba? Håber ikke jeg denne gang skal være indlagt i 5 dage, vil allerhelst hjem og passe min lille familie <3

Glæder mig

IMG_8040_1

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 18.17.53

facebook-round_318-26615 instagram_circle_black-5121 blogbut

6 kommentarer

 • “Snuppe alle smerterne på en dag” hæhæ, det troede jeg også. Jeg har prøvet begge dele – et aks som jeg ikke mærkede noget til efter en uge og en ukompliceret fødsel, hvor jeg ikke kunne gå i 14 dage og først kunne følge med familien efter 6 uger.

  Held og lykke med det hele! Jeg håber, at det går bedre denne gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tror også det er meget forskelligt hvordan man har det – med undtagelse af smerterne sidste gang havde jeg ingen problemer. Håber dog jeg denne gang slippe for den brændende fornemmelse i snittet – så det ikke er så hårdt at komme op af sengen/sofaen. Skal selvfølgelig ikke lyde som om det er nemt at føde normalt – man kommer oftes bare lidt hurtigere over det igen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja

   Argh, bliver bare så “træt” af disse påstande om det ene er “nemmere” end det andet… Jeg ved bare, at som de skriver, er det meget forskelligt hvor hurtigt man er ovenpå efter en fødsel, om det så er kejsersnit eller vaginal. Og den med at “snuppe smerterne på en dag” provokerer mig en smule.. Her otte år efter kan jeg stadig godt mærke hvilken vej baby kom!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg oplevede slet ikke at andet kejsersnit gjorde ondt så længe som første gang. Kom hjem efter to dage, men det var kun pga jeg havde feber og fik pencilin at jeg skulle være der to ellers var jeg kommet hjem efter 1 dag 🙂 (feber havde jeg inden kejsersnittet, så de to ting var ikke forbundet)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Nanna

   Tak for din kommentar – er super glad for at høre hvordan det gik dig. Håber virkelig også jeg får lov at komme hjem før den her gang – 5 dage er virkelig længe og blev sku lidt trist af omgivelserne på sygehuset. Jeg satser på jeg klarer det lige så godt som dig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Juju

  Fødte selv kejsersnit og var første gangs fødende. Nok med det er hårdt og nyt for en var sygehuset’s behandling til mig virkeligt træls og under al kritik.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tænk sig at vide hvornår man bliver mor