Vinderen er...

Hvad er LCHF?

Low Carb High Fat

Lovede tidligere på ugen, at komme med endnu et indlæg omhandlende LCHF kuren – så folk der ikke kender den kan bliver klogere. Jeg startede som tidligere skrevet med kuren i tirsdags – og har den næste måned, frem til den 1 marts tænkt mig at følge kuren til punkt og prikke. Jeg vil løbende dele resultaterne, opskrifter og hvordan jeg ellers har det – med jer.

20140128-140056.jpg

Hvad betyder LCHF

I bund og grund vil det sige man vender den populære kostpyramide på hovedet – man spiser en kost der indeholde meget få kulhydrater og en del fedt. Det er altså ikke tilladt at indtage kornprodukter, stivelse og sukker (herunder også en del kunstige sødestoffer – så cola light er bandlyst 🙂 )

Det vil sige man skal undvære mad der har et højt indhold at kulhydrat – og i stedet indtage en kost med et højt indhold af naturlige fedtstoffer.

Ved primært at spiser kød (protein) – vil man oftes komme til at spise mindre – da man føler sig mæt i længere tid. Man skal med andre ord spise når man er sulten – og spise til man er tilpas mæt. Altså skal din mad ikke vejes og der skal ikke tælles kalorier – det hele handler om at blive mæt og stabilisere blodsukkeret (hvilket er grunden til blandt andet Cola Zero er forbudt).

Kuren  er bygget op omkring – at det man indtager skal være så “rent” som muligt – der skal med andre ord ikke være tilsat en masse ingredienser.

Hvad må man spise:

Kød (ALT)

Æg

Grønsager – primært dem der vokser over jorden

Naturlig fedt

Fede mejeriprodukter (da almindelig mælk f.eks. indeholder mælkesukker og glukose)

Begrænset mængde af: Nødder, kerner og bær (indeholder mindre frugtsukker)

FORBUDT

Sukker

Kornprodukter

Margarine

Lightprodukter

Kunstige sødemidler

Øl

Der er virkelig meget spændende læsning om LCHF kuren – hvis du leder på nettet. Jeg vil løbende komme med indlæg om opskrifter, mine vejning, status på hvordan det går og hvad jeg ellers synes om kuren. Glæder mig allerede til at dele min vægt med jer på onsdag – da jeg kan se det går rigtig godt.

Opskrifter

Mangler du inspiration til din mad efter LCHF principperne – kan du prøve en af mine opskrifter;

SUND PIZZA MED FRITTER

SUND OMELET MED BLOMKÅL

KYLLING DELLER MED SUNDE BØNNE FRITTER

Har lige bestilt en masse special varer hjem – så jeg rigtig kan komme til at bage ud fra LCHF´s retningslinier

HUSK at følge mig på instagram – hvor jeg løbende deler billeder af kosten – find min profil HER – @fitmombycharlotte

Du har stadigvæk mulighed for at vinde den super spændende og motiverende bog “Fit på 100 dage” – find konkurrencen HER

Dejlig fredag til jer

Charlotte

20140130-190313.jpg

 

 

 

 

2 kommentarer

 • Ida

  Synes det er sjovt at det skal være primært grøntsager der vokser OVER jorden ?? Hmmm hvordan kan det være? Og hvad med frugt, må man spise det? Kunne se en citrusfrugt på billedet, så tænker at det er okay? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Beinta Gaard

   Hej Ida, tillader mig lige at komme med mine tanker om det 😛
   Der er rigtig meget frugtsukker i frugt, så rent blodsukkermæssigt er det ikke det bedste at spise, men et æble i ny og næ burde ikke vælte læsset.. Reglen er egentlig at man skal holde sig fra madvarer der har mere end 5 gram kulhydrat pr 100 gram, og det er nettokulhydrat man regner med (samlet kulhydrat minus kostfibrene)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderen er...