Om at ønske sig noget – som ikke kan købes for penge

Efter opfordring fra rigtig mange læser – har jeg valgt at dele min “historie” med jer. Vi kan kalde “historien” – min vej til at blive MOR. Det er også under dette forløb – der smuttede 15 kg ekstra på vægten 🙁

Alt det kedelige

For længe siden – startede vi projekt baby. Det første års tid skete der ingen ting – jeg blev derefter via lægen tilknyttet en gynækolog. Hun skulle hjælpe os – så det endelig skulle lykkes at blive forældre – TROEDE VI 🙁

Gynækologen startede med at følge min cyklus – eneste der var at bemærke var min ægløsning lå på 24 dagen (normalt siger man omkring dag 14). Jeg blev sat i behandling med pergotime – et middel mod barnløshed – læs om det HER. Pillerne gør blandt andet det – at man producerer flere æg – hvilket skulle øge chancerne for at blive gravid. Desværre var det ikke tilfældet ved mig – jeg producerede godt nok flere æg – og vi var sammen hver gang vi fik besked på det (prøvede ca 2 år) – MEN DER KOM INGEN BABY. 

Disse piller påvirkede mig en del – og det ende faktisk med at manden min og jeg gik fra hinanden 🙁 Jeg kunne slet ikke holde til alle de hormoner jeg blev fyldt med. Så jeg trængte til at få luft – trængte til at være MIG – trængte til at slippe ALLE TANKER OM BABY. Så i en periode var vi ikke længere et par – heldigvis fandt vi hinanden igen og vi forsatte vores kamp og et fælles ønske om at blive forældre. Dog med det lille MEN – at jeg ikke bare ville have piller – jeg forlangte at blive undersøgt, så man kunne finde fejlen 🙁

Horsens syghus

Jeg fik tid på Horsens sygehus til en udredning – da jeg tidligere har haft problemer med mit underliv – var “undervognstjekket” nød til at være i fuld narkose. Det de blandt andet skulle gøre – var en skyldning af æggelederne for at se om der var passage – hvis ikke der er passage, kan æg og sædcelle ALDRIG mødes. Da jeg vågner temmelig omtåget op – kun med min dejlige veninde ved min side – fik jeg SVARET. Jeg havde i min vildeste fantasi ikke drømt om der kunne være noget galt med mig – nok også derfor at jeg var taget afsted uden min kæreste. Min tanke havde hele tiden været – skulle bare til undersøgelse – for at udelukke der kunne være en FEJL ved mig. MEN jeg blev klogere – trods jeg var temmelig omtåget og jeg langt fra fattede hvad der skete – valgte den kvindelige læge at give mig beskeden. INGEN PASSAGE OVERHOVEDET – DU BLIVER ALDRIG GRAVID NATURLIGT. 

Brædstrup – IVF

Der kørte 1000 tanker rundt i mit hoved – og var helt rundt på gulvet. Der åbnede sig en helt ny verden for mig – og pludselig kunne jeg for alvor kalde mig ufrivillig barnløs. Det eneste der var at gøre – var at starte med IVF – Reagensglas behandlingen – da æg og sædcelle skulle have hjælp til at mødes. Vi blev henvist til Brædstrup (som nu er flyttet til Horsens) – hvor vi fik den bedste behandling. Jeg har aldrig følt mig så velkommen, så set og hørt – som jeg kom til på Brædstrup.  Min tanke var – at nu måtte jeg da blive gravid HURTIGT – men igen blev jeg klogere. Lærte hurtigt at en væsentlig del at behandlingen – handlede om tålmodighed. Hånden på hjertet – er det ikke det jeg har mest af – OVERHOVEDET. Men når man er igang med et forløb – kan man ikke selv gøre noget – det er kun kroppen der bestemmer og i hvilket tempo det skal foregå.

2 stimuleringer og 5 æg oplægninger

De næste 2 år brugte vi på at kører frem og tilbage til Brædstrup 1000 gange. Jeg kom igang med IVF – producerede æg, de overlevede, fik dem sat op – men graviditeten udeblev. Kan huske min sidste oplægning – hvor jeg fik svar lige omkring min fødselsdag – den 19 oktober 2012. For hvergang man får æg op – håber man at denne gang er lykkens gang – HVER gang blev jeg slem skuffet og det var svært at samle sig om andet. Jeg kunne gode lade være med at tænke på forløbet når jeg ikke var igang – men så snart de tog æg ud – og satte dem op igen – kunne jeg umuligt tænke på andet. Vi valgte i Oktober 2012 – efter endnu et trist svar – at holde en pause. Dels trængte jeg til at være mig i min krop – og kunne give den MAX gas med træning igen – derudover gik jeg en hård tid i møde på jobbet som butikschef i Matas (julen).

Det var i denne periode jeg tog 15 kg på – hvergang jeg var igang med en stimulering – tog jeg 7-8 kg på 🙁

Pause

Planen var at holde pause i forløbet til efter jul – hvor vi så ville igang med vores tredje og sidste forsøg inden for det offentlige. I december måneden – faktisk den 16 december, da jeg begyndte at bløde – skulle jeg igen melde mig klar. I mellem tiden var klinikken i Brædstrup flyttet til Horsens – og hvad de havde lovet mig var at jeg kunne melde mig klar i december og starte i januar. Da jeg ringer den 16 december – var det bare ikke muligt og en meget skuffet mig fik kun fat i en telefonsvarer der informerede om at man først kunne melde sin start ved næste cyklus. IGEN en meget skuffet MIG – nu var det simpelthen vores tur til at få en baby. MEN jeg måtte pænt vente – vente til januar, vente til næste cyklus.

Og heldigvis for det….

Skæbnen ville nemlig – at trods lægens dom; AT DET ALDRIG SKER NATURLIGT og trods TOTAL lukket æggeledder – ja så udeblev min menstruation i januar måned. Jeg havde lige været til julefrokost med mine dejlige matas piger dagen før – og havde ikke tænkt tanken overhovedet. Har dog haft lidt kriller i halsen, brysterne gjorde ondt og så var jeg ikke begyndt at bløde. For fundet en gammel graviditets test frem – bare fordi – og sørme om der ikke var to streger. Da jeg ikke selv har testet hjemme i alt den tid jeg var i behandling – slår det mig at testen kunne være for gammel – hvilket var skyld i to streger. Ganske rigtigt – testen var for gammel og da jeg ALDRIG har testet positivt før anede jeg ikke at det er meget normal den ene streg ikke er så tydelig. Så 21.15 den 20 januar 2013 – var det ind i bilen og på jagt efter graviditetstest 😉

Gravid

Jeg var nemlig gravid – og min dejlige datter ALBA er beviset på det. Så trods lægens dom – at det aldrig ville ske NATURLIGT (ØKO BABY) – ja så er jeg i dag mor til den dejligste lille datter. Var dog inde til et par ekstra scanninger – da jeg var sikker på graviditeten sad udenfor livmoren (da jeg hele tiden kunne høre lægens dom i mit hovede). Men hun sad fast – og hun sad det rigtige sted – heldigvis for mig – ELSKER min rolle som MOR <3

Jeg siger ikke man ikke skal tro på lægerne – men jeg siger bare at der stadigvæk kan ske mirakler <3 ALBA var mit højeste ønske meget længe – og jeg er så taknemmelig for hun valgte at holde fast – til trods for ingen troede på hende <3

7 måneder efter Alba kom til verden – stod jeg med endnu en positiv graviditetstest og i Februar 2015 kom lillesøster Lia til verden <3 Jeg tror på mirakler – jeg fik mit højeste ønske opfyldt og kan i dag kalde mig mor til to <3

Bonus info

Skulle du have andre spørgsmål til min behandling er du meget velkommen til at skrive – har du brug for at skrive privat – kan jeg fanges på charlottewozniak@yahoo.dk. Var jo en lannnnng behandling – og der sker både op og nedture i forløbet. Jeg har prøvet at huske det meste – og har undladt nogle ting. Der var mange ting undervejs – hvor jeg måtte rykke nogle grænser – blandt andet da jeg skulle stikke mig selv. Men jeg kan kun sige – at det der fylder hele ens liv i en periode – hurtigt bliver glemt. For jeg klarede at stikke mig selv – til trods for jeg er max bange for nåle, jeg klarede at få taget æg ud – selv om folk sagde det gjorde ondt. For hånden på hjertet det gjorde i mit tilfælde ikke ondt (husk man bliver smerte dækket imens) – at få taget æg ud – men tankerne og frygten inden fyldte rigtig meget.

Tak fordi du tog dig tid til at læse min vej til at blive MOR <3

Charlotte

20140129-165525.jpg