Har det betydning hvor i søskende rækken man er født?

Test af Polar Loop aktivitetsarmbånd

Jeg har den seneste periode haft fornøjelsen af at teste aktivitets armbåndet fra Polar – og i skal ikke snydes for mine tanker og bedømmelsen af armbåndet. 

20140602-232358-84238228.jpg

20140602-232358-84238308.jpg

IT´S TIME TO MOVE – blinker på det lille sorte armbånd jeg har rundt om hånden – jeg har faret rundt hele dagen først med Alba, så til træning og nu er jeg kommet sent hjem og har kastet mig over bloggen. Det må man bare IKKE i en time af gangen når man er udstyret med aktivitetsmåleren og måske meget smart – da jeg let kan fordybe mig i flere timer når jeg først kommer igang. Så nu må jeg op at bevæge mig en gang i mellem – hvis jeg har tænkt mig at bruge længere tid foran computeren – måske meget godt når jeg også skal være mor, kæreste og holde huset. Det er så sjældent nogle der “råber” af mig – så der går helt sport i at rejse mig før jeg får beskeden – IT´S TIME TO MOVE. 

Men hvad synes jeg så om aktivitetsarmbåndet – og hvad kan det? For mig har det virket super motiverende at have det på, dels fordi jeg helt præcis kan se hvad jeg har lavet i løbet af min dag, det tæller mine skridt og måler hvor meget jeg har forbrændt. Jeg kan koble mit pulsbælte til når jeg f.eks. træning – og kan på den måde løbende holde øje med min puls. Jeg ved godt at jeg er aktiv i løbet af dagen – men er jeg altid aktiv nok? Der går sport i at slå mine skridt fra dagen før og at se hvor hurtigt jeg kan udfylde min aktivitetsbjælke hverdag. Jeg tager mig selv flere gange om dagen lige at holde øje med dagens data og har jeg ikke været aktiv nok må en ekstra gå eller løbetur blive løsningen.

På selve armbåndet kan man se 4 forskellige ting;

Skridt 

Måler dagligt hvor mange skridt man går – der anbefales at man hverdag går 10.000 skridt. For mit vedkommende var det et meget godt udgangspunkt – de dage hvor jeg næsten gik dobbelt så langt var jeg ikke til at skyde igennem 😉

Klokken 

Kan faktisk bruges i stedet for et ur – og med det sportige look passer det meget godt til det træningstøj jeg næsten altid har på.

Aktivitet 

Armbåndet fortæller dig løbende hvor aktiv du skal være for at nå dagens aktivitets mål (det er ikke nok bare at gå de 10.000 skridt). Hvergang man trykker aktivitet frem i displayet får man af vide hvor lang tid man f.eks. skal løbe (kaldt JOG) – gå (WALK) eller hvor lang til man skal lave aktiviteter med lav intensite så som f.eks. rengøring (UP) – for at man har klaret dagens mål.

Kalorier

Viser hvor meget man har forbrændt i løbet af dagen.

Jeg synes at armbåndet er en helt fantastisk sladderhank og man får et overblik over hvordan man bruger sin dag. Pludselig er det spændende at se hvad en cykeltur ud til træningscenteret kan give af ekstra aktivitet og jeg melde mig gerne hvis vi lige mangler noget i Brugsen så der kommer endnu en gåtur på kontoen. Specielt er jeg fan af at bruge det i forbindelse med min træning – her tænker jeg mens jeg er igang og lige kan holde øje med min puls. Er desværre ikke så brugbart til mit løb – da der mangler en del data for at kunne dække mit behov. MEN  det virker perfekt til at se om man giver den GAS på f.eks. spinningscyklen til fællestræning eller styrke træning. Armbåndet kobles sammen med computeren hvor alt aktivitet bliver overført via et kabel – derefter kan jeg holde øje med dagens træning, min skridt og om jeg f.eks. i løbet af dagen har fået beskeden IT´S TIME TO MOVE. Derudover kan man gratis downloade et app til sin telefon – så man også her kan holde øje med sin træning. For mig har det været super nemt at betjene og jeg fik hurtigt startet op i armbåndet og kom igang med at bruge det. Det har uden tvivl været super motiverende at bruge aktivitetsmåleren (også selv om jeg i forvejen er aktiv) – jeg har løbende konkurrencer med mig selv – kunne f.eks. være; “I dag går jeg 10.000 skridt inden klokken 14.00”. Armbåndet er blevet en del af mig – vil faktisk kalde det en god vane 😉 Jeg bruger MAX en time af gangen i sofaen – jeg får gået mine 10.000 skridt på selv mine hviledage og der går sport i løbende at nå mine aktivitets mål.

Nedenstående billeder viser hvor aktiv jeg har været i løbet af en tilfældig dag – det nederste billede er i forbindelse med at jeg har båret pulsbælte først til spinning og derefter til styrketræning. For mig som er meget kontrol menneske – finder jeg det meget spændende at holde øje med min egen aktivitet i løbet af min dag. Blev dog overraket over hvor lang tid jeg på en dag f.eks. sad ned – her skal man dog tænke på at ALT tæller med, når jeg spiser, når jeg kører bil, når jeg giver Alba mad og når jeg om aften bruger tid på bloggen.

Skærmbillede 2014-06-02 kl. 22.08.23Skærmbillede 2014-06-02 kl. 22.10.23

Kender du til disse nye aktivitetsarmbånd og har du prøvet dem? Hvad ser du som fordele/ulemper ved armbåndet?

Husk du kan følge bloggen på de sociale medier;

 FACEBOOK – FIT-MOM

INSTAGRAM – @WWWFITMOMDK

BLOGLOVIN 

//Charlotte

Jeg har testet armbåndet i samarbejde med www.abilicaonline.dk – som efter min mening er et besøg værd. Web-butikken er fyldt med spændende og lækkert træningsudstyr til træning på alle niveauer. Specielt finder jeg deres store udvalg at løbebånd meget spændende – og havde jeg plads kom der bestemt sådan et på ønske listen. Kunne være så super fedt at løbe træne her hjemme de dage hvor alt andet ikke kan passe ind i mit travle program – specielt når jeg igen begynder på arbejde. Gør dig selv den tjeneste at smutte forbi siden – men pas på kan ske du bliver fristet!!!

Hvor køber du træningsudstyr henne?

3 kommentarer

 • Anne W

  Halløj i solen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg havde glædet mig til din bedømmelse af aktivitets uret, da jeg godt kunne tænke mig noget ligende. Det lyder super godt, men var i weekenden inde og læse nogle andre anmeldelser og der var en der skrev at hans viste at han havde gået omkring 17.000 skridt trods 11 timers skrivebordsarbejde. Det hænger ikke helt sammen. Så spørgsmålet er hvor meget man kan stole på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britt F

  Hej,
  Jeg har et polar loop.. Jeg synes der er visse problemer med det..
  Som du beskriver Rikke, så er det lidt usikkert HVORDAN polar registrerer dine skridt… Jeg oplever at jeg, når jeg fx cykler, registreres der intet.. Hvis jeg går med noget i min venstre hånd (det er de Polar sidder)og den ikke er i bevægelse, ja så registreres mine skridt ikke…
  Nu har jeg det, og det er fint nok.. Men synes ikke det er optimalt.., næste gang vil jeg undersøge markedet for et bedre alternativ..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har det betydning hvor i søskende rækken man er født?