Har du brug for hjælp?

Suppe og grønsagsbrød

image imageimageimage

image

SPONSOERET

Nogle gange kan jeg drømme mig langt væk. Væk fra en stresset hverdag, væk fra telefonerne og væk fra en storby fyldt med larmende biler. Måske var jeg ikke tidligere typen der hoppede i gummistøvlerne og satte pris på stilhed – men mange ting ændrer sig når man får børn. I weekenden var jeg så heldig at deltage i Høstmarked – som lugtede langt væk af landbrug og som var fyld med en masse beskidte dyr.

….OG JEG ELSKEDE DET…

Stemningen var helt fantastisk på den hyggelige gård i Silkeborg. Vi så dyrene på tæt hold – fik lov at se hvilke leveforhold de have og i et kort øjeblik overvejede jeg om jeg skulle være LANDMAND 🙂 Det er ikke hverdag af Mor Charlotte her rører ved en kalkun, giver kyllingerne mad og kører en hyggelig tur med en traktor. Jeg var uden at overdrive vild med stemningen. VILD med den hyggelige lille gårdbutik, hvor der kunne handles grøntsager og “cafeen” oppe under loftet som bød på hjemmelavet saftevand, kage, vafler og pølser. Der var dækket fint op i “cafeen” med blomster på borderne, inspirations hæfter, opskrifter og fantastisk personale som blandet andet bestod af gårdens børn. Det gjorde specielt indtryk på mig – hvordan familien på gården tog i mod os gæster. Der var fyldt med varme, kærlighed til dyrerne og alle spørgsmål var velkommen. Dyrene boltrede sig på de store marker sammen med børnene og der var plads til alle. Måske ikke lige den store han vædder som også ville være med til at hygge på marken og derfor sprang over sit hegn. Heldigvis var der ingen panik – og vædderen blev lokket tilbage med lidt mad. Jeg er overrasket over hvor meget plads der var til dyrerne – må simpelthen være drømme forhold for et dyr at vokse op på den hyggelige gård i Ellinglund. Alt var fyldt med ro og duften af bål hang i luften. Jeg benyttede selvfølgelig chancen for at få friske økologiske grøntsager med hjem og i skal selvfølgelig ikke synes for resultatet, menuen stod på grøntsagssuppe med grøntsagsbrød:

Grøntsagssuppe

4 store økologiske gulerødder

3 store porrer

1/2 broccoli

3 fed hvidløg

1 boullion terning

Hæld vand over grøntsagerne og kog det til grøntsagerne er mør. Når det er færdig kogt hældes lidt af vandet fra og suppen blendes – fortynd evt med lidt mælk eller fløde. Kan serveres med lidt ristet bacon eller skinke.

Grøntsagsbrød

1/2 broccoli

200 gram frisk spinat

2 æg

20 gram revet ost

Krydderi efter eget ønske

1 dl grov mel

Grøntsagerne blendes – tilsæt derefter de andre ingredienser. Tænd ovnen på 180 grader – fordel massen på en bradepande i 5-6 runde pandekage. Bag dem ca 20-25 minutter.

Vupti så er der serveret

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 18.17.53

facebook-round_318-26615 instagram_circle_black-5121 blogbut

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har du brug for hjælp?