Nu med ny løbe udfordring..

STATUS på at leve efter LCHF

Jamen hvordan kan du leve så fed? Hvordan kan du spise så meget fløde? og tæller du hvor mange kcal du dagligt indtager?

Jeg valgt for ca 6 uger siden at leve efter LCHF principperne – da jeg manglede nogle retningslinier for min kost. Det betyder jeg dagligt indtager en masse grønsager, kød og fedt – og holder mig langt fra pasta, ris, kartofler og brød. Og JA jeg bruger fløde i maden – men det er jo ikke sådan jeg vælter mig i fløde eller drikker det rent. Er simpelthen et spørgsmål om – at når jeg f.eks. laver en omelet – blander æggene op med fløde i stedet for mælk.

For mig virker det at man KUN skal spise når man er sulten – og jeg skal ikke huske en masse mellem måltider i løbet af dagen. Ved at man indtager mere fedt – er maven mæt i længere tid – hvilket gør man oftest spiser mindre når man spiser efter LCHF. Det betyder også at man skal glemme alt om at tælle hvor mange kcal man dagligt indtager – da tankerne skal væk fra maden når man ikke spiser. Kroppen siger selv til når den igen er sulten – og indtager man fedt nok vil man som skrevet oftest have trang til mindre mad. MEN hvordan klarer jeg så denne opgaven med at slippe kontrolen? Jeg har jo stort set ALTID haft styr på hvor meget mad jeg indtager – og nu skal jeg KUN spise når jeg er sulten. Det krævede lige en del at have tiltro til principperne i starten – men kunne jo lyn hurtigt se resultatet på vægten og så var jeg SOLGT.

20140311-090947.jpg

Status

Fordele

Jeg har de sidste 6 uger tabt 6-7 kg hvilket jeg er super tilfreds med – jeg er vild med mine ny indkøbte kogebøger fra JANE FAERBER hvor det bare vælter frem med lækre opskrifter på dejlige mad. Man kan lyn hurtigt komme til at lave det samme mad hver dag – men efter jeg er hoppet ud i LCHF – elsker jeg at smutte i køkkenet og kaste mig over en ny lækker opskrift. Elsker at lave mine egne opskrifter og selvfølgelig at dele dem med jer. Finder en del inspiration på Jane Faerbers side MADBANDITTEN – hvor du gratis kan kaste dig ud i Janes fantastiske mad. Har blandt andet lavet hendes lækre drømmekage – som klart kan anbefales hvis man har en sød tand.

Der er i perioden med LCHF kommet mere ro på min maven – jeg er ikke oppustet og føler mig mere i form end jeg længe har gjort. Føler kroppen den sidste periode er strammet væsentlig op – hvilket selvfølgelig også har noget at gøre med min aktivitet. Jeg har mere ro i mig – ro fordi jeg kun skal spise når jeg er sulten og RO fordi jeg stort set altid kan indtage noget mad når vi f.eks. er ude at spise, på besøg ved venner eller bestiller mad udefra.

Med andre ord er det ikke besværeligt for mig at leve efter LCHF principperne – heller ikke når jeg “hygger” sammen med andre. Jeg er altså ikke begrænset og jeg føler mig heller ikke til besvær når jeg er ude. Det er en livsstil jeg kan blive ved med at holde – og manden min er frisk på den. Lille Alba for selvfølgelig have hvad hun har brug for – så selv om min kost f.eks. ikke indeholde kartofler – skal hun ikke snydes og for selvfølgelig mos med blandt andet kartofler om aften.

Ulemper

Det eneste ulemper der efter min mening er ved LCHF – er at man lige skal ud at investere når man starter – mit køkken har i hvertfald ikke tidligere indeholdt f.eks. sukrin, husk eller kokosfiber.

20140311-091003.jpg

Jeg har selv fundet en del af det jeg skal bruge hos LCHF BUTIKKEN – synes det er super nemt at jeg kan finde det hele på en side.

LCHF er blevet en del af min hverdag – nyder den dejlige mad, nyder jeg kan være social uden at min kost hæmmer mig.

Find mine tildligere indlæg om LCHF her:

HVAD ER LCHF?

PANDEKAGER MED KANEL

SPRINGER UD I ENDNU ET PROJEKT

Har du andre spørgsmål til min kost ændring – hører jeg selvfølgelig gerne fra dig.

Charlotte

Du kan også finde www.fitmom.dk  på FACEBOOK – FIT-MOMBLOGLOVIN INSTAGRAM – @FTIMOMBYCHARLOTTE

 

2 kommentarer

 • Ida Mikkelsen

  Hej!
  Jeg synes virkelig at du er sej! Det er godt gået.
  Jeg spiser selv lchf, men jeg kunne godt tænke mig at få nogle eksempler på hvad du spiser i løbet af en dag?
  Mvh ida

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange Tak Ida 🙂 Jamen vil jeg bestemt have i tankerne – kunne evt lave et indlæg hvor man så hvad jeg spiste et par dage 😉 Har faktisk tidligere lavet sådan et indlæg – men det var inden jeg hoppede på LCHF 🙂

   Charlotte

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu med ny løbe udfordring..