• Caroline Jacobsen
  • Triplets of Copenhagen *
  • Fit Mom
  • Østfronten
  • ···
En mave der vokser..

Motion i en travl hverdag og med en gravid mave

Man kan hvad man vil – bare ikke når kroppen melde fra. Jeg mener det er super vigtigt at være aktiv også når man er gravid – men det er desværre ikke altid man selv er herre over alt. Jeg har været nød til at skære ned på mit ellers så aktive trænings liv – da jeg også i denne graviditet har problemer med lænden. Det betyder dog ikke jeg “bare” bor i sofaen der hjemme og er helt inaktiv – i min verden handler det om at tilpasse træningen til der hvor kroppens fysiske form er. Det samme gjorde jeg da jeg startede på træningen efter fødslen af Alba – havde jeg satset på at løbe 10 km den første dag jeg startede træningen op – havde jeg fejlet. I stedet for startede jeg hvor kroppen var – og byggede løbende mere og mere træning på.

IMG_1586.JPG

Det er lidt samme sted jeg pt står – nu handler bare om at lytte til min krop – hvad kan jeg klare uden jeg skal have smerte hele den efterfølgende nat. Træning behøver jo ikke kun at være en lang løbe tur, spinning eller hård styrketræning – det vigtigste er at man HOLDER SIG AKTIV også når man er gravid (i min verden SPECIELT også når man er gravid). Det handler altså om at finde noget træning som passer til der hvor man er, i mit tilfælde har en lang gå tur erstattet mit løb, jeg cykler rundt – da en time på spinningscyklen er super hårdt for lænden og jeg har droppet den hårde styrketræningen til fordel for et før fødsels træningshold. Selv om træningen ikke er så “hård” som hvad jeg tidligere har udsat min krop for – så får jeg sved på panden, fornyet energi og holder mig aktiv – hvilket klart også er en fordel når jeg til marts igen sætter kursen mod en super form.

Det er jo meget forskellige hvordan vi har det som gravide og mit budskab er at du skal gøde det din krop kan klare. I sidste graviditet kunne jeg knap gå op og handle i fakta (som er 700 meter væk fra hvor vi bor) – jeg var på det tidspunkt super hård ved mig selv fordi jeg ikke kunne klare noget sam helst. Man skal bare ikke glemme at kroppen er igang med at skabe et andet menneske – og når kroppen sende signaler ud at det gør ondt/ man har arbejdet for hårdt – så er det super vigtigt at lytte. I bund og grund går de 9 måneder super hurtigt og mon ikke man overlever at holde sig i ro i den korte periode af ens liv – hvis det er det kroppen har brug for. Jeg ville i hvertfald ønske jeg havde lyttet mere til min krop, havde droppet den dårlige samvittighed og nydt den process der var igang i min krop. Så drop den dårlige samvittighed – gør de ting du kan klare og en lille gå tur på 1 km er bedre end hele dagen i sofaen. De dage hvor man har BRUG for en hele dage på sofaen – er det vigtigt at tage en OFF-DAY – når først baby er kommet til hverdag kan det godt være svært også at lytte til kroppens signaler.

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 18.17.53

facebook-round_318-26615 instagram_circle_black-5121 blogbut

1 kommentar

  • MiniMommy

    Tak for peptalken.. Lige hvad jeg havde brug for i dag, hvor den dårlige samvittighed netop har fyldt meget 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En mave der vokser..