• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Om at falde i....

Den BEDSTE løbevogn

Løbevogn

Siden jeg startede projekt Fit efter fødslen – hvor blandt et af mine mål var at løbe mindst 10 km. – har jeg været på jagt efter en løbevogn. Min plan er nemlig at forsætte med at løbe – ELSKER jo at løbe, men det ville gøre det lidt lettere hvis jeg kunne have Alba med. På den måde ville jeg også i dagtimerne kunne komme afsted.

20140129-140550.jpg

Manglende INFO

Da denne verden med babyudstyr er helt ny for mig – og specielt når det gælder løbevogne, håbede jeg på at løbe ind i en dygtig sælger der kunne hjælpe mig på vej. Desværre har det ikke været tilfældet – så tog sagen i egen hånd og kontaktede firmaet som blandt andet står for leveringen af Baby Jogger i Danmark.

Den “løbevogn” jeg troede jeg skulle have – nemlig en City Elite – er nemlig slet IKKE en løbe vogn. MEN en klapvogn med sportig udseende – HVOR SKULLE JEG VIDE DET FRA? Klapvognen er i mine øjne super smart (og også klart den Alba skal have når hun bliver større) – men efter søgen på nettet fandt jeg ud af at denne model er uegnet som løbevogn. Hvilket blandt andet skyldes det drejbare forhjul og “knæk” styret – som kan udgøre en risiko hvis man vælger at løbe med denne vogn.

Firmaet bag disse vogne tog min henvendelse alvorligt – og har virkelig været en fornøjelse  at blive vejledt af en meget dygtig Thomas 🙂

Men hvad skal man vide om en løbevogn?!?

Der er to ting man skal huske når man køber en løbevogn – og som har en væsentlig betydning for om løbevognen er godkendt til løbevogn (og ikke bare er en klapvogn).

1. Løbevognen skal have et FAST styr – styret må altså ikke kunne justeres som f.eks. på en barnevogn. Dette skyldes udlukkende sikkerhedsmæssige grunde – da et styr der kan justeres – oftes vil kunne påvirkes under løbeturen. Løber man f.eks. i skoven – vil den ujævne bund kunne påvirke fjederen i et evt. justerbare styr. Det kan i nogle tilfælde ende med – at løberen midste grebet i styret og at vognen smutter fra løberen.

2. En anden ting man skal være opmærksom på er forhjulet – jeg vil klart efter at have prøvet lidt forskelligt anbefalde at forhjulet er låst. Jeg synes at et drejbart forhjul – virker alt for ustabilt og giver unødvendig svinger i vognen. Hvis man alligevel vælger at investere i en med drejhjul – er det vigtigt at holde øje med hvor hjulet er placeret. Det må nemlig ikke at sikkerhedsmæssige hensyn være placeret under selve vognen. Hjulet skal altså være i forlængelse af løbevognen – med andre ord skal hjulet være det forreste på vognen.

Det er som udgangspunkt heller ikke meningen at barnet skal kunne ligge helt ned i en løbevogn – er dette tilfældet, er det oftes en kombivogn man har fået fat i. Om man er til det ene eller det andet er op til en selv – men det er klart at en vogn der skal kunne mange ting – OFTEST ikke er den bedste. Jeg fortrækker i hvertfald personligt en barnevogn til når Alba skal sove – og en løbevogn til når vi løber. En anden væsentlig ting der var vigtig for mig at vide var – HVORNÅR MÅ MAN BRUGE EN LØBEVOGN? Som udgangspunkt anbefaler man at man først bruger løbevognen når barnet er 6 måneder – eller når det kan sidde selv. Men igen er det op til den enkelte at vurdere – og børn udvikler sig forskelligt. Det vigtigste er at huske den sunde fornuft 🙂

Mit valg af løbevogn

Jeg har efter søgen på nettet, været i forskellige butikker, snakket med Thomas og prøvekørt et hav af vogne, fundet min favorit. Valget er faldet på F.I.T modellen fra Baby Jogger (Find mere info og se modellen HER)  – vognen er helt fantastisk at køre med. Jeg har fuld kontrol og styr på den når jeg løber – og den er i mine øjne super smart. Vogne er super nem at klappe sammen – og den har alle sikkerhedsmæssige områder i orden. Blandet andet et sikkerhedshåndtag – der skal rundt om armen mens man løber.

20140206-163042.jpg

Jeg glæder mig allerede nu til at dele min første længere tur med vognen –  som jeg håber bliver i næste uge. Jeg vil i starten af næste uge skrive om hvilket ekstra udstyr jeg har investeret i til vognen og glæder mig til jeg i fremtiden kan have Alba med når jeg løber.

Baby Jogger F.I.T – forhandles blandt andet hos Ønskebørn – du kan finde den HER – ØNSKEBØRN. Så iøvrigt at min valgte model var sat ned 2800 kr i Ønskebørn i Horsens – da jeg i fredags var inde for at købe ekstra udstyr. Så er bare med at komme afsted – hvis du som jeg er på jagt efter den bedste løbevogn 🙂 (efter min mening)

Super dejlig søndag til jer alle sammen – glæder mig til at dele mine kommende oplevelser med vognen. Glæder mig bare til at kunne løbe endnu mere i hverdagen og til at jeg kan tage lille Alba med. Hvis i kommer forbi Hedensted – og der bare er en der løber afsted med denne lækre vogn, så er det bare lille MIG 🙂

HUSK at følge mig på instagram – hvor jeg løbende deler billeder af kosten – find min profil HER – @fitmombycharlotte

Du har stadigvæk mulighed for at vinde den super spændende og motiverende bog “Fit på 100 dage” – find konkurrencen HER

Charlotte

 

 

13 kommentarer

 • Marianne

  Tak for god info. Har selv prøvet at kigge efter en god løbevogn og det er virkelig en jungle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Selv tak Marianne – synes virkelig også det har været svært at vælge 🙂 Men er bare så super tilfreds med resultatet og glæder mig til at komme afsted 🙂

   Dejlig aften til dig

   Charlotte

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har en x-run fra Basson. Den fungerer upåklageligt. Men var selv inde og kigge på en Baby Jogger, men prisen gjorde en forskel for mig, kunne ikke se nogen forskel ellers.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena Boysen

  Jeg har selv denne løbevogn og den er super! Elsker den og elsker alle de løbeturer Asta og jeg har haft sammen:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ER jeg super glad for at høre – glæder mig også til at for alvor at kunne give den GAS med vognen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mona

  Hj Charlotte. Hvordan har du Alba spændt fast i den? Jeg har en babyjogger, men synes ikke min datter sad godt i den da hun var mindre. Har nu fået en datter mere og overvejer om man skulle bytte den ud! (Altså vognen) 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Hej Charlotte
  Jeg kan se at du har købt en klapvogn også, men jeg synes den minder meget om løbevognen? – kan man ikke bruge løbevognen som klapvogn? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har en x-run fra Basson. Den fungerer upåklageligt. Men var selv inde og kigge på en Baby Jogger, men prisen gjorde en forskel for mig, kunne ikke se nogen forskel ellers.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har en x-run fra Basson. Den fungerer upåklageligt. Men var selv inde og kigge på en Baby Jogger, men prisen gjorde en forskel for mig, kunne ikke se nogen forskel ellers.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej. Hvad er dine erfaringer omkring højden på løbevognens håndtag i forhold til din egen højde. Desværre ser det ikke ud til, at der findes så mange med justerbart håndtag (så er de i hvert fald ret dyre).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anne

   Og tak fordi du læser med. Løbevognen passer fint 🙂 Det er netop et af lovkravende herhjemme at en løbevogn ikke må have justerbart håndtag, nok derfor de er så svære at finde 🙂 Bor du i nærheden af mig, må du få en prøve tur med min 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Charlotte

  Må jeg spørge dig om hvor høj du er? Jeg har nemlig læst mig frem til, at styret sidder lidt højt, hvis man er 1.65 cm som jeg.
  På forhånd tak! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er faktisk kun 1,57 og synes det går fint med at løbe med vognen. Men vil anbefalde du prøver den inden du køber den – jeg var rundt i de forskellige butikker og se hvilke modeller der var inden vi valgte.

   Charlotte

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at falde i....