• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Motivation til vægttab

Kan man overbehandle…

20140425-082244.jpg

Er det muligt at frem provokere mere smerte, ved at følge den behandling jeg fra sygehuset er blevet anbefalet? Jeg har meget stor tiltro til sygehusvæsnet – MEN jeg skylder min krop at “lytte” til hvordan den har det.

Jeg har tidligere skrevet om, at jeg har problemer med min ryg. Faktisk den nederste del af ryggen og mit korsben, hvilket betyder jeg dagligt er ramt af smerte og pt blandt andet ikke kan træne helt som jeg plejer. Min smerter forklares bedst med at sammenlignes med den smerte, jeg som barn oplevede, hvis jeg f.eks. væltede på rulleskøjter og røg på bagdelen. Smerten kommer i stød og kommer hyppigst når jeg sidder ned. Smerten er kraftigst når jeg f.eks. rejser mig fra en stol, bilen eller sofaen 🙁  MED andre ord holder jeg mig helst stående – og heldigvis for mig, står jeg en del op i min hverdag.

I forsøget på at finde årsagen til min skade, blev jeg hurtigt sendt videre i systemet af min læge. Jeg blev hurtigt henvist til en MR scanning, efterfulgt at et udrednings forløb på Middelfart rygcenter – hvor efter behandlingen lød på kiropraktor og et genoptrænings forløb hos en fysioterapeut. Dommen lød på et 2-6 måneders genoptræningsforløb.

Jeg har/er i hænderne på super dygtige mennesker og behandlingen har HER og NU gjordt en stor forskel. MEN problemet er efterfølgende, dagen efter tager smerten til og bliver kraftigere. Det betyder at jeg typisk har fået behandling tirsdag og torsdag og først når vi kommer til søndag/mandag – er smerterne ved at være så jeg kan holde dem ud. Sådan har det stået på siden 1 februar og for hvergang behandlerne finder på noget nyt – forværes min SMERTE 🙁

På grund af diverse helligdage – har jeg den sidste periode haft nogle uger, hvor jeg kun fik behandling hver 14 dag. Grundet de lidt længere pauser – har jeg haft mulighed for at lytte og mærke efter hvad kroppen siger. OG jeg har det faktisk bedre når jeg ikke besøger diverse behandler så ofte.

Så mit spørgsmål til jer – kan man overbehandle???

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 18.17.53

facebook-round_318-26615 instagram_circle_black-5121 blogbut

4 kommentarer

 • N

  Som rygpatient der de sidste 4 år mere eller mindre altid har været tilkoblet den ene eller anden fys (og meget kort kiropraktor) må jeg sige, at det virkelig handler om mavefornemmelsen du har med/omkring den der behandler dig! Jeg har prøvet både fys og kiropraktor, og på mig virker kiropraktoren ikke ! Jeg får simpelthen mere ondt af det, lige som nogle fysiopauter heller ik gjorde det bedre (men hos dem var min mavefornemmelse heller ikke i top)
  Hvis du går til begge dele samtidig vil jeg måske anbefale dig at prøve en ting af gang for at finde ud af hvad der virker, og hvad der forværre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej Charlotte. Det er jeg sikker på man kan. Nu ved jeg ikke hvad din “diagnose” er eller om der er nogen, men kroppen reagerer på behandlinger som du også selv kan mærke. Jeg tror personligt på at man skal lytte til sin krop og håber at din behandler gør det samme. Har selv døjet i mange mange år med smerter og ignoreret min krops signaler hvilket har ført til hvad der formentlig er et hyper sensitiv nervesystem der reagerer med smerte på det mindste. Så min respons vil helt sikkert være lyt til din krop og reager på de signaler den giver dig. Vores krop er klog. Og forhåbentlig er har du så skarp en behandler at vedkommende er enig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Hej Charlotte, fandt din blog fordi jeg lige er startet på C9 og gerne vil se andres resultater og læse om deres erfaringer. MEN… nu scrollede jeg lige ned og fandt dette indlæg omkring dine rygsmerter og det rammer fuldstændig plet i forhold til at jeg idag er lidt skeptisk ved at skulle til min fjerde kiropraktor-tid. Jeg har haft ondt i lænden i ca.2 mdr nu og det er en ret konstant smerte, bortset fra når jeg cykler eller står op – så mærker jeg den nærmest ikke. Men jeg kan ikke sidde behageligt i nogen stilling og har svært ved at rejse mig. Det føles som om jeg har brug for et korset til at holde sammen på mit midterparti. Det kom pludselig en nat og om morgenen kunne jeg ikke rejse mig fra sengen, måtte glide ned på gulvet for så at komme op. Jeg ku’ ikke få sokker eller underbukser på. Ret besværligt! 🙂 Den første uge var helt fucked, derefter er det blevet 30-40% bedre, men er stadig ikke godt. Jeg har ikke døjet med ryg- lændesmerter før. Lægen opfordrer mig bare til at ta’ piller og blive ved med det, så derfor opsøgte jeg en kiropraktor på eget initiativ. Han siger det kræver omkring 8-10 behandlinger. Han mener at det er en slags forstuvning og betændelse i mine nederste led i ryggen. Der er også varmt at mærke på, lige i mit svaj i ryggen. Det bedste sku’ være at bevæge sig, gå ture og svinge med armene og hoften 🙂 hehe, og herfra også styrke ryggen. Jeg har fx anskaffet mig en gym-bold til min arbejdsplads som jeg sidde på halvdelen af tiden. Det er stadig lige op og ned med smerten. Hvis jeg har lavet kameraoptagelser og stået underligt bliver jeg straffet næste dag, men jeg kan hellere ikke sidde godt og redigere ved min computer. Kiropraktorbehandlingerne gør ikke den store forskel, så jeg er lidt i tvivl om jeg skal søge anden behandling, blive ved eller droppe al behandling og bare vente. En forstuvning går vel over af sig selv, men tager lang tid, i foden i hvertfald. 🙂 Når jeg er til kiropraktor knækker han min ryg 2 steder, prikker lidt her og der, smører ice-creme på, spørger om jeg kan strække mig længere mod gulvet end da jeg kom. Men jeg kan ikke mærke umiddelbar bedring efter de to knæk og den generelle smerte har også være den samme i 1 mdr ca.
  Er du nået videre i din behandling eller i dine overvejelser nu? I så fald vil jeg rigtig gerne høre om det.
  1000 tak for en inspirerende blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej M

   Først tak for din kommentar og at du har lyst til at læse med. Gør mig super glad. Øv et forløb du har haft den sidste periode – håber det er blevet lidt bedre.

   Her går det bedre, når jeg får lov at passe mig selv. Måske det ikke er holdbart i længden – MEN pt er jeg i bedring. Jeg har dog lært mig selv at “fordele” vægten på en anden måde, når jeg f.eks. sidder ned. OG jeg kan desværre stadigvæk ikke cykle – jeg håber smerterne bliver mindre i takt med at jeg taber mig.

   Skal aftsed til behandling i næste uge – så bliver spændende at se om det giver mere flere smerter 🙂 Jeg holder dig opdateret 🙂

   Dejlig aften til dig

   Charlotte

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation til vægttab