Vind et gavekort - I bestemmer beløbet

Hvilken stemme giver du videre?!?

HOLD NU DIN KÆFT – jeg vender mig om i shopping centeret og ser en mor stå og råbe af hendes lille dreng. Det kribler helt i mig for at blande mig og drengens øjne får mig næsten til at græde. Jeg får ondt af drengen, ondt af moren og ondt af den verden den lille dreng skal vokse op i. 

Den sidste periode har nedenstående reklame for Call Me kørt på fjernsynet og den rammer et eller andet i mig. Den for mig til at tænke over, hvilken verden mine børn skal vokse op i og hvordan vi voksne præger vores børn. Det er super godt spillet at børnene i reklamen – men skræmmende at tænke på deres opførelse skyldes at de kopierer deres forældre. I dag er det blevet “okay” at svine hinanden til, uanset om det er på facebook, mens man står i kø for at betale, tanker benzin eller f.eks befinder sig i trafikken og mange tillader sig, at gøre det mens børnene hører på. Vi bliver forarget når lille Emil kommer hjem fra børnehaven og pludselig kan sige “hold din kæft” og tanken flyver straks til de andre børn og hvilket grimt sprog de må have derhjemme. Jeg tror bare ikke vi kan tørre den af på andre, de fleste mennesker lader sig stresse i en presset hverdag og det kan være svært at bevare overskuddet og tolerancen når alt det praktiske og kvalitetstiden med børnene skal nåes mellem 15-19 hver dag.

Personligt kan jeg i hvertfald ikke sige mig fri for det grimme sprog og SPECIELT efter jeg har fået børn tænker jeg over det. Er det virkelig det jeg vil lære mine børn – MEN som alt andet er det en super dårlig vane der bare hænger fast. Der går nærmest sport i at overspille lidt, så det bliver lidt sjovt i andre voksnes øje. HVORFOR? Ja det er et super godt spørgsmål og mange gange glemmer man at de små forstår mere end man lige regner med. Måske er det på tide vi voksne mennesker gør en gammel vane til fortid og lærer vores børn at tale ordentligt. Lærer dem at tale ordentlig om og til hinanden, lærer dem at tale ordentligt, selv om man er presset eller har haft en hård dag.

IMG_5342

Måske påvirker den hårde tone børnene mere end vi lige regner med og måske har det en betydning for børns adfærd overfor hinanden. På alle andre områder går vi voksne forrest – hvorfor gør vi det så ikke ORDENTLIGT når vi kommunikerer? Hvis de hårde toner kan have betydning for børns trivsel, kunne vi som voksen ikke tage ansvar og hjælpe børnene på vej?

Det man sender ud i verden, er det der kommer retur til en. Jeg tror på, at med en glad og positiv tone kommer man længere og taler man pænt vil nogle ting bare se væsentligt anderledes ud. Vi er selv med til at forme vores hverdag og de mange bande ord, grimme tanker og ord om andre – vil påvirke vores hverdag negativt. Vi lever i det rum vi selv skaber og jeg ønsker ikke mine børn skal vokse op med et forfærdelig sprog. Jeg ønsker at hjælpe og lede dem på deres videre vej her i livet og SELVFØLGELIG skal jeg tale pænt. Både mens børnene er til stede – men også på alle andre tidspunkter. Der vil altid være en “modtager” til de hårde ord og måske vil den hårde tone sætte et præg på vedkommende resten af livet.

Hvordan taler du når dit barn hører på? Tænker du over hvad du sender ud og hvad synes du om reklamen fra Call Me?

Hvilken stemme giver du videre til dit/dine barn/børn?

Indlægget er sponsoreret

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 18.17.53

facebook-round_318-26615 instagram_circle_black-5121 blogbut

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind et gavekort - I bestemmer beløbet